زنگ خطر برای اقتصاد روسیه به صدا درآمد


به گزارش پایگاه خبری سرمایه ایرانی،سیاستگذاران در روسیه نرخ بهره را در این کشور از ماه سپتامبر سال گذشته تاکنون روی ۷.۵ درصد ثابت نگه داشتند، با اینهمه با توجه به وضعیت اقتصادی این کشور و هشدارهای جدید بانک مرکزی روسیه، نشانههایی از احتمال افزایش آن به چشم میخورد.
به گزارش پایگاه خبری سرمایه ایرانی،الوینا نابیولینا رئیس بانک مرکزی روسیه در کنفرانسی خبری اعلام کرد گزینه افزایش نرخ بهره مد نظر قرار گرفته است، اما فعلا قرار است نرخ بهره روی رقم کنونی حفظ شده و سیگنالها تشدید شوند. با اینهمه احتمال افزایش نرخ بهره افزایش پیدا کرده است. به گفته او، بانک مرکزی روسیه درواقع درباره افزایش ۲۵ تا ۷۵ واحدی نرخ بهره مذاکره کرده است. این درحالی است که دادههای اقتصادی هفته گذشته حاکی از آن است که قیمت مصرفکننده در روسیه جهشی قابل توجه داشته است.
به گزارش پایگاه خبری سرمایه ایرانی،افزایش احتمالی نرخ بهره، اولین مورد پس از زمانی است که بانک مرکزی روسیه، بلافاصله پس از حمله روسیه به اوکراین به منظور تثبیت ارزش روبل و بازارهای مالی در پی اعمال تحریمهای غرب علیه کرملین و مسدود شدن ذخایر ارزی روسیه، نرخ بهره را به ۲۰ درصد رساند.
به گزارش پایگاه خبری سرمایه ایرانی،از آن زمان تاکنون بانک مرکزی روسیه نرخ بهره را با کاهش نرخ تورم، کاهش داده است. اما پیشبینیهای جدید این نهاد مالی نشان از افزایش ۴.۵ تا ۶.۵ درصدی نرخ تورم تا پایان سال جاری دارد، درحالیکه قرار بود افزاین نرخ تورم در این بازه زمانی روی ۳.۵ درصد متوقف شود. به گفته این بانک، سرعت گرفتن هزینههای مالی، وخیم شدن وضعیت تجارت خارجی و وضعیت بازار کار اصلیترین محرکهای ریسکهای تورمی هستند.
به گزارش پایگاه خبری سرمایه ایرانی،این هشدار در وضعیتی مطرح شده است که روسیه به صورت کامل به سوی اقتصاد جنگی رو آورده است؛ درحالی که اقدام متقابل اخیر اوکراین نشان از آن دارد که روسیه مجبور است هزینههای نظامی خود را افزایش دهد. ارزش روبل در برابر دلار تاکنون ۱۴ درصد کاهش داشته است؛ موضوعی که هزینه واردات را افزایش داده و تورم را صعودی کرده است. روز جمعه هم ارزش یک روبل در برابر یک دلار به ۸۳ رسید و رکوردی جدید از سقوط ارزش طی ۲ ماه گذشته را رقم زد.
به گزارش پایگاه خبری سرمایه ایرانی،علاوه بر این، دادههای موجود نشان میدهند اقتصاد روسیه درگیر کمبود بیسابقه نیروی کار است واین کمبود نتیجه مستقیم جنگ میان روسیه و اوکراین است. ارتش روسیه سال گذشته ۳۰۰ هزار سرباز جذب کرد درحالی که قصد دارد در سال جدید هم ۲۰۰ هزار نفر دیگر را به کار بگیرد. همچنین تخمینها نشان میدهند دستکم ۲۰۰ هزار سرباز روس در اوکراین کشته یا مجروح شدهاند.
به گزارش پایگاه خبری سرمایه ایرانی،از سویی دیگر، مهاجرت روسهای ناراضی از جنگ به دیگر کشورها برای فرار از خدمت سربازی یا مشکلات اقتصادی به بحران کمبود نیروی کار دامن زده است. مطالعهای جدید نشان میدهد سال گذشته ۱.۳ میلیون کارگر جوان نیروی کار روسیه را ترک کردهاند، عددی که نشان از ابعاد وسیع فرار مغزها از روسیه دارد. کمبود نیروی کار همچنین منجر به کاهش شدید تولید صنعتی در روسیه طی ماه گذشته شده است و میزان آن را نسبت به یک ماه قبلتر ۵ درصد کاهش داده است.
منبع خبر : اتاق ایران آنلاین