اقتصاد ایران

تخصیص تسهیلات، تأمین زمین و همراهی با بخش خصوصی برای ساخت مسکن

به گزارش خبرگزاری سرمایه ایرانی و به نقل از وزارت راه و شهرسازی، فرزانه صادق در گفت‌وگویی اظهار کرد: از سال‌های گذشته طرح‌های مختلفی برای توسعه مکران داشتیم که این طرح‌ها به اطلاع رئیس جمهوری رسیده است اما رئیس جمهوری معتقد است برای توسعه مکران و اقتصاد دریامحور باید طرحی نو دراندازیم و این طرح نو استفاده از نظرات مشاوران بین‌المللی را مد نظر دارد.

وی افزود: با بررسی‌هایی که انجام دادیم و گفت‌وگو با مشاوران بین‌المللی، الان به اینجا رسیده‌ایم که شرح خدمات و چشم‌انداز ترسیم شده است. زیرساخت‌هایی برای توسعه مکران نیاز داریم، از بندر گوادر تا شلمچه، کریدور جاده‌ای ساحلی ما است که باید به پایان برسانیم.

وزیر راه و شهرسازی عنوان کرد: در کنار این پروژه، ریل چابهار تا سرخس در حال ساخت است. این پروژه‌ها موضوعات کلیدی توسعه مکران و توسعه دریا محور است و زیرساخت‌ها در حال آماده‌سازی است.

صادق تصریح کرد: نکته دوم و مهم‌تر استفاده از نیروهای بومی و محلی در این برنامه توسعه‌ای است. این ارتباط دوطرفه در پایداری، رونق و توسعه سواحل مکران بیشترین اثر را دارد.

تهران و مسکو با قطعیت بر تکمیل خط ریلی رشت- آستارا تأکید دارند

وی در ادامه بیان کرد: تکمیل کریدور شمال- جنوب از سال‌ها قبل و در دولت‌های مختلف پیگیری شده است. اتصال ریلی آستارا در شمالی‌ترین نقطه کریدور به بندرعباس در جنوبی‌ترین نقطه مورد نظر این پیگیری‌ها است.

عضو کابینه دولت چهاردهم خاطرنشان کرد: در دولت قبل برای اتصال ریل رشت به آستارا با روسیه تفاهماتی شده است، در این پروژه تملک اراضی اهمیت دارد، دولت ایران باید اراضی را تملک کند و دولت روسیه تسهیلات را برای ساخت خط که با ریل ایرانی است، تخصیص دهد.

صادق با بیان اینکه طی یک ماه گذشته پنج جلسه با وزیر حمل و نقل روسیه برگزار کردیم، افزود: این پروژه برای دو کشور استراتژیک بوده و حمل کالا و بار مهم‌ترین موضوع تکمیل کریدور ریلی شمال- جنوب است.

وی یادآور شد: رئیس جمهوری بر اجرای پروژه تأکید داشته و دستوری برای تأمین منابع تملک اراضی صادر کرده است.

وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان‌کرد: تفاهمات اجرای این پروژه از قبل انجام شده و تلاش ما اجرای تفاهمات است. دو کشور با قطعیت بر تکمیل خط ریلی رشت-آستارا تأکید دارند و تأمین منابع را شخص رئیس‌جمهوری پیگیری می‌کنند.

صادق گفت: برای تملک اراضی پنج هزار میلیارد تومان نیاز داریم که ایران آن را تأمین می‌کند. برای ساخت خط و تأمین ناوگان نیز از ۱.۶ میلیارد یورو وام روسیه استفاده می‌کنیم.

وی ادامه داد: به‌جز این پروژه، تفاهم‌نامه دیگری با روسیه امضا کردیم و نقشه راه بین دو کشور تا سال ۲۰۲۵ ترسیم شده که طبق آن مشخص شده چه اقداماتی تا این سال انجام یا پیگیری شود و خط ریلی رشت- آستارا یکی از محورهای این نقشه راه است.

عضو کابینه دولت چهاردهم خاطرنشان کرد: همچنین در حوزه صنعت هوایی، تعمیرات و تجهیز ناوگان هوایی، در حوزه جاده‌ای، ریلی، بندری و گردشگری دریایی تفاهماتی با روسیه امضا کردیم و تلاش ما این است همه موضوعات تفاهم‌نامه با روسیه به پیش برود.

صادق با بیان اینکه ارتباط با همسایگان و کشورهای منطقه به توسعه کشور می‌انجامد، اظهار کرد: موقعیت ژئوپولیتیک ایران نیز به توسعه این کشورها کمک می‌کند. راه ارتباط، رفت‌وآمد، بار و مسافر به توسعه منتج می‌شود که آرامش و صلحی را که به آن نیاز داریم، به دنبال دارد.

برنامه‌های دولت چهاردهم برای ساخت مسکن

وی در ادامه در خصوص تکمیل واحدهای نهضت ملی مسکن بیان کرد: اگر قرار است دولت اصل ۳۱ قانون اساسی را اجرا کند، هدف‌گذاری باید درست باشد. در تلاش هستیم با همه محدودیت‌های منابع، ۸۰۰ هزار واحد حمایتی در قالب نهضت ملی مسکن را تحویل دهیم و به دنبال آن هستیم تا تسهیلات را برای این ۸۰۰ هزار واحد تأمین کنیم.

وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: با قطعیت نمی‌توان گفت که همه ۸۰۰ هزار نفر متقاضی مسکن حمایتی جزو دهک‌های یک تا سه یا دهک‌های زیر دهک پنج هستند، بر این اساس شفافیت و شناسایی متقاضیان دهک‌های یک تا سه هدف نخست در ساخت واحدهای حمایتی است.

صادق تصریح کرد: منظور این نیست که متقاضیان دهک‌های دیگر نباید مد نظر باشند، معتقدیم اگر دولت قرار است به طور مستقیم در خانه‌سازی دخالت کند، باید به خانه‌دارشدن دهک‌های یک تا سه معطوف شود.

وی خاطرنشان کرد: تخصیص تسهیلات، تأمین زمین و همراهی با بخش خصوصی، پیمانکاران و انبوه سازان از جمله برنامه‌های دولت برای ساخت مسکن است.

عضو کابینه دولت چهاردهم بیان کرد: آورده‌ای که دهک‌های یک تا سه باید داشته باشند قابل پیش‌بینی نیست، زیرا بعضی خانوارها نمی‌توانند این آورده را تأمین کنند، برنامه ما این است که متقاضیان این دهک‌ها با اجاره به شرط تملیک خانه‌دار شوند؛ یعنی اجاره به عنوان اقساط تسهیلات و آورده لحاظ می‌شود.

صادق با اشاره به برنامه دولت برای نوسازی بافت‌های فرسوده، گفت: اولویت دیگر دولت در ساخت مسکن، توجه ویژه به این بافت‌هاست، سکونت در این بافت‌ها با کمترین ایمنی و دسترسی کم به خدمات است.

وی بیان کرد: در شهرهای کوچک و متوسط پاسخگویی به نیاز مسکن محرومان راحت‌تر است و در این شهرها سریع‌تر به هدف می‌رسیم، اما در کلان‌شهرها و مراکز استان نیاز به زمان بیشتری برای تولید مسکن داریم و به طور قطع تأمین منابع دولتی اثرگذار خواهد بود.

تسهیلات بانک‌ها

وزیر راه و شهرسازی در ادامه تاکید کرد: اینکه میزان تسهیلات مسکن باید افزایش پیدا کند، قطعی است اما به دلیل ناترازی سیستم بانکی، مبلغ مورد بحث است.

صادق توضیح داد: تا قبل از دولت چهاردهم از ۸۰۰ هزار واحد، حدود ۳۷۰ هزار واحد تسهیلات بانکی دریافت کرده‌اند. در چند ماه اخیر ۴۰ هزار واحد دیگر هم تسهیلات گرفته‌اند و دست‌کم ۴۰۰ هزار واحد دیگر باید به سیستم بانکی وصل شوند.

وی گفت: در جلسات با بانک مرکزی، سهم هر بانک از تسهیلات پرداختی به این ۴۰۰ هزار واحد، مشخص و به بانک‌ها ابلاغ شد و امیدواریم تا پایان سال سهم الشراکه بانک‌ها به واحدهای باقی‌مانده متصل شود.

تأمین زمین

وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: برنامه دیگر ما تأمین و آماده‌سازی زمین برای ساخت مسکن است که در وزارتخانه شتاب گرفته است.

صادق یادآور شد: در دولت چهاردهم با توجه به لزوم اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و قانون جهش تولید مسکن در راستای تأمین مسکن محرومان، تاکنون بیش از سه‌هزار و ۶۰۰ هکتار اراضی الحاقی به محدوده شهرها یا در قالب شهرک مسکونی دولتی، آماده‌سازی و در مرحله واگذاری به متقاضیان برای احداث واحد مسکونی و اجرای خدمات زیربنایی از سوی دستگاه‌های خدمات‌رسان قرار گرفت.

وی ادامه داد: از این اراضی نزدیک به ۴۰ هزار واحد در قالب طرح جوانی جمعیت تا پایان سال جاری واگذار می‌شود. همچنین تا پایان سال، زمین لازم برای ۴۰ هزار واحد مسکن در قالب احداث مسکن محرومان در اختیار بنیاد مسکن انقلاب اسلامی قرار می‌گیرد تا بر اساس تفاهم‌نامه، پس از احداث واحدها در اختیار متقاضیان جامعه هدف قرار گیرد.

وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: همچنین در سه ماه نخست سال آینده ۵۰ هزار واحد مسکونی حمایتی شهری و روستایی با همه خدمات، افتتاح و تحویل جامعه هدف می‌شود. نوسازی و بهسازی مسکن روستایی، افزایش سقف تسهیلات تا ۴۰۰ میلیون تومان و همچنین ظرفیت‌سازی برای تأمین زمین برای احداث انواع مسکن از جمله مسکن معیشت محور در روستاها از دیگر اقدامات ما است.

صادق اضافه کرد: در زمینه حمایت از مستأجران هم بسته ساماندهی بازار اجاره و حمایت از مستأجران تدوین شد که در دو ماه آینده در شورای عالی مسکن تصویب می‌شود. این بسته شامل «تسهیلات کمک ودیعه با حمایت ویژه از مستأجران کم درآمد»، «افزایش عرضه مسکن و مسکن اجاره‌ای شامل تسهیلات ساخت برای واحدهای نیمه تمام»، «تسریع در تکمیل طرح‌های حمایتی» و «ساخت مسکن استیجاری از سوی بخش غیر دولتی و شهرداری‌ها» است.

هزینه تمام شده ساخت واحدها

وی تصریح کرد: یکی از مشکلات ما در اجرای نهضت ملی مسکن این است که با توجه به تورمی که وجود دارد قیمت قطعی برای ساخت واحدها مشخص نیست، در برخی پروژه‌ها مشکلاتی بابت افزایش هزینه ساخت به‌وجود آمده است اما تلاش و برنامه ما این است تا هزینه‌ها در ساخت مسکن حمایتی و همچنین واحدهای خودمالکی یا واحدهایی که توسط تعاونی‌ها ساخته می‌شود، کمتر شود.

وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: هزینه ساخت در پروژه‌های مختلف و در شهرها و مناطق با توجه به دسترسی‌ها و خدمات زیربنایی، متفاوت است. تا پایان سال هم میزان افزایش وام و هم پرداخت تسهیلات ۴۰۰ هزار واحد باقی‌مانده انجام می‌شود.

منبع خبر : ایمنا

امتیاز به خبر
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
error: Content is protected !!