اخبار تهران

چرخش تهران به سمت زیست پایدار

به گزارش پایگاه خبری سرمایه ایرانیاز تهران، کلان‌شهر تهران با همه زیبایی‌ها از نظر محیط زیستی وضعیت حساسی دارد؛ آلودگی هوا، کمبود آب، ترافیک سنگین و کاهش فضای سبز موجب شده است که حفاظت از محیط زیست نه یک انتخاب بلکه یک ضرورت باشد.

هر روز میلیون‌ها نفر در این شهر نفس می‌کشند، زندگی می‌کنند و نیاز به هوای پاک، آب سالم و فضای مناسب دارند.

در کلان‌شهر تهران به صورت میانگین روزانه ۶۵۰۰ تن زباله تولید می‌شود که این عدد چند برابر میانگین جهانی تولید زباله است که بیشتر به صورت تفکیک نشده و درهم در مخازن زباله قرار می‌گیرد؛ تفکیک نشدن زباله تر و قابل بازیافت در این حجم موجب مشکلات متعددی می‌شود.

با توجه به آمار و اطلاعات موجود، ۷۰ درصد این زباله‌ها تر و ۳۰ درصد زباله‌های کلان‌شهر تهران خشک است، از این ۳۰ درصد حدود ۱۰ درصد قابل بازیافت و ارزشمند به حساب می‌آید.

وقتی این زباله‌های قابل بازیافت در مبدا تفکیک نمی‌شود و به همراه دیگر زباله‌ها در مخازن ریخته می‌شود، مافیای زباله از این فرصت نهایت استفاده را می‌کند و با استخدام زباله‌گردها که از اتباع غیرمجاز هستند این طلای کثیف را از مخازن زباله خارج و با فروش آن به مراکز غیرقانونی بازیافت چرخه تولید محصولات خطرناک را تکمیل می‌کند.

شهرداری تهران در سال‌های اخیر تلاش کرده تا وضعیت محیط زیست شهری را بهبود ببخشد، یکی از مهم‌ترین اقدامات، توسعه حمل‌ونقل عمومی و برقی و کاهش استفاده از خودروهای شخصی بوده است.

فضای سبز شهری نیز بیشتر و برنامه‌هایی برای کاشت درخت و ایجاد بوستان‌های جدید اجرا شده است، این کار نه‌تنها به کاهش آلودگی هوا کمک می‌کند، بلکه زیبایی شهر را هم افزایش می‌دهد و به سلامت روانی شهروندان کمک می‌کند.

مدیریت پسماند شهری بهبود پیدا کرده و طرح‌های تفکیک زباله از مبدأ بیشتر مورد توجه قرار گرفته است، به علاوه شهرداری تهران در بخش منابع آبی نیز اقداماتی از جمله بازچرخانی آب برای آبیاری فضای سبز را به سرانجام رسانده است تا مصرف آب کاهش پیدا کند.

تهران شهری بزرگ و پرجمعیت است و برای حفظ محیط زیست آن، همکاری مردم و اجرای سیاست‌های پایدار ضروری است.

چرخش تهران به سمت زیست پایدار

برنامه کاربردی شهرزاد با خرید زباله‌های قابل بازیافت از مردم ضمن کمک به درآمد آن‌ها برنامه خدمات متنوعی را در اختیار شهروندان تهرانی قرار می‌دهد.

از سال ۶۵ تا ۱۴۰۰ و از طرح ۵۰ هزار هکتاری کمربند فضای سبز شهر تهران، ۴۴ هزار هکتار طی ۳۵ سال اجرا شد؛ یعنی به طور میانگین سالی ۱۲۵۰ هکتار در حالی که تنها از سال ۱۴۰۰ به این طرف به طور میانگین هر سال ۱۷۰۰ هکتار از این طرح تکمیل شده است.

طی این سه سال سرانه فضای سبز تهران برای هر نفر از ۱۵/۸ مترمربع به ۱۷/۳ مترمربع افزایش پیدا کرده است که نشان از رشد اندک سرانه فضای سبز دارد، با این وجود کم‌توجهی به توسعه پارک‌های محلی نتوانسته است کیفیت زندگی در محله‌ها را به طور محسوسی افزایش دهد.

یکی از مهم‌ترین طرح‌های احیای فضای سبز، پاکسازی رود دره فرحزاد از معتادان متجاهر، فضاسازی آن به عنوان یک بوستان و افزوده شدن ۵۴ هکتار به فضای سبز شهر تهران است، همچنین در این دوره طرح نوماند با هدف تفکیک زباله از مبدأ و کاهش پسماند در تهران از طریق سکوی الکترونیکی شهرزاد اجرا شد.

چرخش تهران به سمت زیست پایدار

اضافه شدن ۷۵۰۰ هکتار فضای سبز به تهران

پرویز سروری، نایب رئیس شورای اسلامی شهر تهران درباره برنامه شورای ششم برای افزایش فضای سبز تهران در سال ۱۴۰۳ به خبرنگار ایمنا می‌گوید: قرار بود طبق سیاست‌گذاری ۵۰ هزار هکتار به فضای سبز پیرامونی تهران افزوده شود، در سه سال گذشته حدود ۷۵۰۰ هکتار به این فضا اضافه شده که از این میزان ۳۰۰۰ هکتار آن سال ۱۴۰۳ افتتاح شد.

وی می‌افزاید: یک میلیون و ۳۰۰ هزار اصله درخت در سطح شهر تهران کاشته خواهد شد که این موضوع علاوه بر افزایش فضای سبز و بهبود کیفیت هوا از گسترش ساخت‌وسازهای بی رویه در حاشیه شهر جلوگیری می‌کند.

عضو شورای اسلامی شهر تهران درباره مهم‌ترین کار شهرداری تهران و شورای شهر در حوزه آسیب‌های اجتماعی عنوان می‌کند: ساماندهی معتادان متجاهر از جمله مهم‌ترین اقدامات در حوزه کنترل آسیب‌های اجتماعی است، در گذشته نقاطی همچون خیابان‌های مولوی، شوش، میدان، محمدیه دره فرحزاد و محله هرندی شاهد حضور گسترده معتادان متجاهر به ویژه بعد از غروب آفتاب بود و در حال حاضر با یک سلسله اقدامات جهادی کلونی‌های این افراد در تهران برچیده شده و با راه‌اندازی یاور شهرها و پویاشهرها این معضل به طور قابل توجهی کاهش پیدا کرده است.

چرخش تهران به سمت زیست پایدار

اقدامات شهرداری تهران برای تأمین آب پایدار

همچنین حسین اخگرپور، شهردار منطقه ۱۹ تهران درباره اقدامات شهرداری تهران در زمینه تأمین و تصفیه آب تصریح می‌کند: تصفیه‌خانه خلیج‌فارس به عنوان یکی از مهم‌ترین پروژه‌های شهرداری تهران با مساحتی بیش از ۲ هکتار در قسمت جنوبی منطقه ۱۹ شهرداری تهران و در محدوده صالح‌آباد احداث شده است.

وی ادامه می‌دهد: فاز نخست این تصفیه‌خانه تابستان ۱۴۰۳ افتتاح شد و اکنون فاضلاب میدان میوه و تره‌بار مرکزی که قبل از احداث این تصفیه‌خانه وارد کانال بهشتی می‌شد توسط خط لوله مجزا به این تصفیه‌خانه منتقل و تصفیه می‌شود.

شهردار منطقه ۱۹ تهران عنوان می‌کند: تکمیل الگوی شهری در ناحیه ۳ به دلیل نبود امکان انتقال فاضلاب این محدوده به تصفیه‌خانه‌های موجود و احداثی شرکت آبفای تهران، رهاشدگی فاضلاب خانگی، نفوذ فاضلاب به خاک این محدوده و نشت فاضلاب به زیر ساختمان‌ها و در بعضی موارد به داخل انباری‌ها و چاه‌های پایتخت و آسانسورها، اصلی‌ترین مشکل شهروندان در این ناحیه بود.

اخگرپور می‌گوید: با توجه به بحرانی شدن معضل فاضلاب خانگی و پس از جلسات متعدد با شرکت، فاضلاب ستاد بحران شهر تهران و نماینده دادستان، تصفیه‌خانه خلیج‌فارس به عنوان مناسب‌ترین و سریع‌ترین راهکار برای رفع این معضل شناسایی شد و تکمیل تصفیه‌خانه به همراه ایستگاه پمپاژ با عمقی حدود ۲۵ متر در دستور کار قرار گرفت که در دو فاز با ظرفیت ۷۰۰۰ مترمکعب به بهره‌برداری رسید.

وی تاکید می‌کند: شرکت فاضلاب مکلف به اجرای خط لوله از ناحیه ۳ به محل ایستگاه پمپاژ شد تا با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته این پروژه‌ها در کمتر از پنج ماه آینده تکمیل و تمام فاضلاب ناحیه ۳ در این تصفیه خانه تصفیه شود، از سوی دیگر کمبود آب در کلان‌شهر تهران نیاز به مدیریت مصرف و بازچرخانی را پر رنگ‌تر کرده است.

احداث چندین مخزن آب از جمله مخزن، ۲۲ بهمن مخزن پارک افرا مخزن بوستان ایرانیان مخزن بوستان ولایت و مخزن بوستان شقایق با مجموع ظرفیت ۸۰۰۰ متر مکعب در دستور کار قرار گرفت که به همت تمام عوامل به زودی بهره‌برداری خواهد رسید.

وجود سه کانال اصلی این منطقه شامل کانال‌های بهشتی دولت خواه و خیام در محدوده تصفیه خانه خلیج‌فارس امکان تصفیه روان آب‌های موجود در این کانال‌ها را نیز میسر می‌کند.

افزایش ظرفیت این تصفیه‌خانه در آینده نزدیک این منطقه را برای آبیاری فضای سبز از چاه‌ها بی نیاز می‌کند که نقطه عطفی در بازچرخانی آب و حفظ منابع آبی زیرزمینی جنوب غرب تهران به حساب می‌آید.

منبع خبر : ایمنا

امتیاز به خبر
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
error: Content is protected !!