مدلهای احداث نیروگاههای تجدیدپذیر در صنایع کشور
صنایع کشور می توانند بر اساس مدل های مختلف، نیروگاه خورشیدی تاسیس نمایند.
خرید تضمینی برق تجدیدپذیر برای صنایع
در مدل اول صنایع می توانند نیروگاه خورشیدی روی سقف خود احداث نمایند و برق تولیدی را طی قرارداد ۲۰ ساله به شبکه بفروشند. در این مدل قرارداد خرید تضمینی ۲۰ ساله بین صنعت با وزارت نیرو (ساتبا یا شرکت توزیع برق) منعقد می شود. نرخهای خرید تضمینی برق در این سیستم مشمول ضریب تعدیل هستند که بر اساس تورم و نرخ تسعیر ارز افزایش می باید.
مدل تهاتر برق صنایع
مدل دیگر با نام تهاتر برق صنایع شناخته می شود. در این مدل، صنایع می توان برق تولیدی خورشیدی را بصورت خودتامین مصرف نمایند. همچنین می توانند برق تولیدی را به شبکه تزریق و همان برق را از شبکه بصورت خط هموار دریافت نماید. در این مدل، برق دریافتی از شبکه برق مشمول عدم قطعی برق است، بدین ترتیب که میزان انرزی تزریقی به شبکه از شبکه برق دریافت می گردد، مشمول مدیریت مصرف در زمان ناترازی برق نخواهد بود و صنایع می توانند از مزایای عدم قطع برق بهره مند شوند. همچنین در صورت احداث نیروگاه تجدیدپذیر و تهاتر برق با شبکه، این میزان برق تجدیدپذیر تعهدات ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانش بنیان را نیز براورده می سازد.
الزام صنایع به تامین یک درصد از برق مصرفی از انرژی های تجدیدپذیر:
بر اساس ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانش بنیان صنایع با دیماند بیشتر از ۱ مگاوات موظف هستند که ۱ درصد از برق مصرفی سالیانه خود را از طریق احداث نیروگاه تجدیدپذیر تامین نمایند و این عدد در سال پنجم به ۵ درصد برسد. در غیر اینصورت در قبض برق صنایع مذکور، به اندازه همان درصد ذکر شده، تعرفه برق با مبلغ نرخ تجدیدپذیر (هم اکنون ۳۰۸۰۰ ریال) محاسبه و از صنایع اخذ می شود.
برگزاری سمینار اطلاع رسانی به صنایع استان البرز
انجمن سازندگان و تامین کنندگان کالا و خدمات انرژی های تجدیدپذیر اقدام به برگزاری سری سمینارهایی برای تشریح موارد فوق به صنایع در استانها نموده است. در این سمینارها، موارد فنی، قانونی و اقتصادی انرژی های تجدیدپذیر برای صنایع تشریح می شود و همچنین نمایشگاه های جانبی نیز در محل برگزار می گردد. سمینار آینده روز سه شنبه ۱۸ شهریور در سالن همایش مجموعه فرهنگی ورزشی میلاد در استان البرز و برای صنایع استان البرز برگزار می گردد.
منبع خبر : ایران اکونا