چکیده تحلیل بنیادی «فملی» –
به گزارش ، در سال ۱۳۵۱ دولت اقدام به تاسیس شرکت سهامی معادن مس سرچشمه کرمان کرد. در سال ۱۳۵۵ نام شرکت به شرکت ملی صنایع مس ایران تغییر کرد. شرکت در سال ۱۳۶۲ به بهره برداری رسید و در سال ۱۳۸۳ به سهامی عام تبدیل شد و دو سال بعد در بورس اوراق بهادار تهران با نماد فملی پذیرفته شد. محل فعالیت شرکت در شهر های سرچشمه، سونگون و شهر بابک میباشد.تولید اصلی شرکت محصول کاتد با ظرفیت حدود ۳۰۰ هزار تن میباشد که از این مقدار حدودا ۴۰ درصد صادر میشود.
شرکت در ۶ ماهه ۱۴۰۲ تولید ۲۸ میلیون سنگ سولفیدی، ۶۴۶ هزار تن کنسانتره و ۱۳۰ هزار تن کاتد را گزارش کرده است. پیشبینی میشود برای سال ۱۴۰۲ حدودا ۵۵ میلیون تن سنگ، ۱.۳ میلیون تن کنسانتره و ۲۸۸ هزار تن کاتد تولید شود. برای سال ۱۴۰۳ نیز تولید ۲۹۶ هزار تن کاتد پیش بینی میشود.
در هزینه های تولید سربار بیشترین سهم را با سهم حدود ۷۷ دردی دارد. حقوق و دستمزد با سهم ۱۹ درصدی و مواد با سهم ۵ درصدی در رده های بعد قرار دارند. اما مهمتریت آیتم های سربار عبارتند از: هزینه باطله برداری، حقوق دولتی، هزینه انرژی، حقوق و پاداش و ….. حقوق دولتی بر اساس ۱۰ درصد فروش کاتد و ۱۱ درصد فروش کنسانتره محاسبه میشود. هزینه باطله برداری نیز به ازای استخراج هر تن سنگ از معدن محاسبه میشود که معمولا با تورم رشد میکند. رشد حقوق و دستمزد نیز ۳۵ درصد در نظ گرفته شده است. به این ترتیب هزینه های بالا برای سال ۱۴۰۲ به ترتیب مبالغ: ۹،۴۰۰، ۹،۲۰۰، ۵،۱۰۰ و ۱۰،۱۰۰ میلیارد تومان پیشبینی میشود. جمع هزینه تولید برای سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ به ترتیب ۵۴ و ۷۶ هزار میلیارد تومان پیش بینی شده است.
فروش داخلی شرکت در بورس کالا انجام میشود. نرخ های داخلی بر اساس قیمت مس بورس فلزات لندن و میزان رقابتی که بر اساس عرضه و تقاضا مشخص میشود، تعیین میشود. نرخ های صادراتی نیز بر اساس نرخ مس بورس فلزات لندن محاسبه می شود. آخرین نرخ های داخلی و صادراتی شرکت که مربوط به ماه آبان میباشد به ترتیب ۳۴۸ و ۴۶۲ هزار تومان به ازای هر کیلوگرم گزارش شده است. پیشبینی ما برای ادامهی سال ۱۴۰۲ از نرخ مس بورس فلزات لندن حدودا ۸،۲۰۰ دلار به ازای هر تن و نرخ های ریالی کاتد داخلی و صادراتی به ترتیب ۳۴۷ و ۳۸۵ هزار تومان به ازای هر کیلو میباشد. برای سال ۱۴۰۳ نیز پیشبینی از مس LME حدودا ۸،۵۰۰ دلار و نرخ داخلی و صادراتی کاتد به ترتیب ۴۴۸ و ۵۰۳ هزار تومان به ازای هر کیلوگرم میباشد.
سارا چلوبان_ کارشناس تحلیل
شماره ۵۲۳هفته نامه اطلاعات بورس