اقتصاد ایران

حسابرسی منابع؛ گام جدید دیوان محاسبات کشور پس از کنترل مصارف

به گزارش خبرگزاری سرمایه ایرانی، سیداحمدرضا دستغیب در بیست و هشتمین نشست هیئت عمومی دیوان محاسبات کشور در خصوص تفریغ بودجه ۱۴۰۲ که صبح امروز با حضور محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در محل این دیوان برگزار شد و ۳۱ استان نیز به صورت وبینار به آن متصل بودند، نظارت مؤثر و اعتمادآفرین را یکی از موضوعات مهمی برشمرد که در ابلاغ رئیس مجلس در ابتدای دوره ذکر شده بود و اظهار کرد: دیوان امروز مبنای فعالیت خود را بر این اساس گذاشته است تا نظارتی مؤثر داشته باشیم.

وی بر همین اساس افزود: نظارت به خودی خود هدف نیست بلکه وسیله‌ای برای اصلاح امور و رسیدن به وضع مطلوب است از این رو همکاران دیوان با رویکرد پیشگیرانه موضوعات خود را در دیوان محاسبات دنبال می‌کنند.

رئیس دیوان محاسبات کشور در ادامه موضوع آموزش را بسیار مهم قلمداد کرد و ادامه داد: ما به دنبال این هستیم که در ارتباط با مجموعه قوانین و مقررات و در قالب مجموعه‌ای از تکالیف برنامه و قانون بودجه، پیش از وقوع هرگونه انحراف از معیار، آموزش و تذکر لازم را به عنوان اقدام پیشگیرانه انجام دهیم.

دستغیب در ادامه با بیان اینکه نزدیک ۱۷ هزار ساعت جلسات آموزشی از سوی حسابرسان کل و برخی مستشاران برای معاونان اداری-مالی و ذی‌حسابان صورت گرفته است، تصریح کرد: آخرین جلسه ما با حضور رئیس جمهور شهید برگزار شد و ابتدای آبان ماه سال جاری نیز مجمع معاونان اداری-مالی سراسر کشور را با حضور رئیس مجلس برگزار می‌کنیم.

وی تصریح کرد: ما قصد مانع گذاری نداریم بلکه تلاش داریم در اهدافی که در سند چشم‌انداز پیش بینی شده به عنوان دیوان محاسبات بتوانیم اقداماتی انجام دهیم که راهگشا و گره‌گشا باشد.

رئیس دیوان محاسبات کشور در ادامه با اشاره به برگزاری این جلسه به صورت وبیناری و همزمان در ۳۱ استان کشور، عنوان کرد: تا کنون ۷۲ شماره گزارش تخصصی از دی ماه سال گذشته داشته‌ایم که عمدتاً با شمایل جدید در اختیار تصمیم گیران اقتصادی قرار می‌گیرد.

دستغیب در ادامه رویکرد اصلی دیوان محاسبات را تنظیم‌گری اقتصادی و ارائه اطلاعاتی عنوان کرد که بر این اساس بتوان رویه را اصلاح کرد و افزود: ما ماهیانه گزارش تحلیل منابع و مصارف بودجه، تخصیص و هدفمندی را ارائه می‌کرده و به دنبال کاهش اطاله دادرسی هستیم. حفظ حرمت خواندگان را ملاک عمل خود قرار داده‌ایم و برگزاری جلسات استماع ابتکار عملی برای مرور بر دادخواست‌ها و آرای صادره در دیوان محاسبات بود.

وی در ادامه با بیان اینکه ما به دنبال افزایش پرونده، تشکیل پرونده و متهم کردن افراد نیستیم، عنوان کرد: وقتی شرایط برای ما مطلوب است که کمترین میزان پرونده در دیوان تشکیل شده و امور بر وفق قانون صورت گیرد همچنین پیگیری تحقق فرمایشات رهبری در حوزه‌های مهم اقتصادی و نظارت کشور از دیگر موضوعاتی بود که آن را دنبال می‌کردیم و در حال حاضر نیروی انسانی مجربی در دیوان مشغول به کار هستند. نگاه ما در همه اجزایی که مورد بررسی قرار می‌دهیم بر مبنای فرمایشات رهبری و تأکیدات رئیس مجلس است و دیوان محاسبات به عنوان یکی از نهادها که ذیل مجلس فعالیت می‌کند، به دنبال تحقق اصلاح ساختار بودجه است.

رئیس دیوان محاسبات کشور در ادامه خاطرنشان کرد: حسابرسی منابع یکی از تلاش‌های جدیدی است که در دیوان آن را دنبال می‌کنیم به این معنا که دیگر فقط مصارف را کنترل نمی‌کنیم بلکه رفته رفته به این سمت می‌رویم که به حوزه حسابرسی منابع نیز ورود کنیم.

دستغیب عنوان کرد: جرم انگاری در حال رشدی در جریان بودجه واقع شده که اگر ادامه یابد مدیران دستگاه‌ها را دچار مشکل می‌کند. مجلس به دنبال ضمانت اجرا دادن به قوانین است اما شرایط به گونه‌ای است که مجبور هستیم موضوعات را به دادگاه‌ها ارجاع دهیم.

منبع خبر : ایمنا

امتیاز به خبر
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
error: Content is protected !!