تحول در اقتصاد جزایر ایرانی نیازمند عزم ملی
به گزارش خبرگزاری سرمایه ایرانی و به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، سید حسین حسینی، معاون وزیر و رئیس سازمان شیلات ایران درباره توسعه آبزیپروری اظهار کرد: در بیش از ۱۶ سال گذشته یک الگوی اروپایی در استان هرمزگان برای پرورش ماهی در دریا (قفس) انجام شده بود، سازههای اروپایی هزینههای بالایی داشت، پس از بومیسازی سازهها، دو مگا پروژه در استانهای هرمزگان و بوشهر هر یک به ظرفیت ۵ هزار تن ایجاد شد.
وی افزود: در این استانها ۵ هزار تن محصول برداشت شد که تولیدی معادل دو برابر تولید در دریا داشت.
معاون وزیر جهاد کشاورزی تأمین بچهماهی و سایر پشتیبانیها در مزارع کوچک را برای پشتیبانی مجموعه پرورش ماهی در قفس ضروری خواند و ادامه داد: برای استانهای خوزستان و جزیره بوموسی پلی گونهایی معرفی شد که از سرمایهگذاران برای اجرای این پروژهها دعوت به عمل میآید.
حسینی تصریح کرد: برای جزایر بوموسی و تنب کوچک و بزرگ، بستههای پیشنهادی ارزشمندی در نظر گرفته شد که با همکاری نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی زیرساختهایی مانند اسکله، سردخانه، کارخانه تولید کنسرو پیشبینی و در این زمینه مجوزهایی نیز با اولویت بومیان منطقه صادر شد.
وی از صدور ۵۷ مجوز صید و صیادی برای جزیره بوموسی، تنب بزرگ و کوچک خبر داد و گفت: مطالعاتی نیز برای تولید ۵۰ هزار تن پرورش ماهی در قفس فقط در سواحل بوموسی انجام شده است که با ورود سرمایهگذاران وارد فاز اجرایی خواهد شد.
رئیس سازمان شیلات ایران در پایان گفت: با سرمایهگذاری در این حوزه، تولید محوری رونق پیدا میکند، بنابراین برای ایجاد تحول در اقتصاد کشور، این جزایر، نیازمند عزم ملی و همت و حمایت فرا سازمانی است.
منبع خبر : ایمنا