اقتصاد ایران

جزئیات واگذاری سهام ایران‌خودرو و سایپا/ تورم تولیدکننده پارسال کاهش یافت

به گزارش سرمایه ایرانی، سید رضا فاطمی امین امروز در مراسم بزرگترین رویداد مشاوره کسب و کار ویژه صاحبان کسب و کار، کارآفرینان و استارتاپ‌ها اظهار کرد: در تابستان ۱۴۰۰ تورم تولیدکنندگان بخش معدن ۱۱۶ درصد بوده است که این عدد در پاییز ۱۴۰۱ به ۲۵ درصد کاهش یافت، در مورد بخش صنعت ساخت نیز تورم تولیدکننده در سال ۱۴۰۰ در مجموع ۸۰ درصد بود که این رقم در پاییز ۱۴۰۱ به ۳۴ درصد کاهش یافت.

وی با بیان اینکه ارقام برای تورم بخش تولید زیاد است، ا چند کار را برای کاهش تورم تولیدکننده آغاز کردیم که یکی از این اقدامات ارائه خدمات کسب و کار است. بر این اساس تلاش شد تأمین مواد اولیه افزود: واحدهای کوچک و متوسط انجام شود. واحدهای بزرگ، حمایت‌های مالی دارند و می‌توانند مواد اولیه را پیش‌خرید کنند و تداوم تولید را حفظ کنند، اما واحدهای کوچک ممکن است هم به لحاظ دسترسی و هم به لحاظ تأمین دچار مشکل شوند.

وزیر صمت خاطرنشان کرد: یکی از خدمات کسب‌وکارها که امروز پنج مجوز برای آن صادر شد، همین خدمات تأمین مواد اولیه برای واحدهای کوچک و به ویژه واحدهای کوچک و متوسط بود که امیدواریم این مجوزها به ۲۰۰ مجوز افزایش یابد.

فاطمی امین درباره حمایت از کسب‌وکارها در فضای مجازی گفت: همان‌طور که از محصولات ایرانی حمایت می‌شود، باید از محصولات ایرانی در فضای مجازی نیز حمایت شود، پیشنهاد ما این است که کسب و کارهای ایرانی در بستر و بن‌سازه‌های ایرانی در فضای مجازی خودشان را توسعه دهند تا بدین وسیله هم از محصول ایرانی حمایت شود و هم بتوانیم در حوزه حاکمیت فضای مجازی، استقلال داشته باشیم.

وی در پاسخ به این سوال که برای حمایت از کسب‌وکارها در بحث تأمین مالی چه اقدامی صورت گرفته است؟ گفت: مشکلات مالی و سرمایه در گردش گاهی اوقات نمود و عارضه است. یعنی همیشه علت نیست، به عبارتی کسب‌وکار در جاهایی مشکل داشته و نتیجه را در سرمایه در گردش نشان می‌دهد. لذا اگر بتوانیم تأمین مواد اولیه را بهبود دهیم و پایداری تأمین را حفظ کنیم، دیگر نیاز نیست که کل منابع را برای تأمین مواد اولیه هزینه کرد و آن را انبار کرد، لذا اگر این کار را توسعه دهیم، یک بخشی از مسائل تأمین مالی حل و فصل می‌شود.

وزیر صمت اضافه کرد: نکته بعدی اینکه باید تحول در نظام بانکی رخ دهد، لذا یک کاری را از سال گذشته با بانک مرکزی آغاز کرده‌ایم با عنوان تأمین مالی زنجیره بخشی که بانک مرکزی سامانه ویژه این کار را به نام سامانه آزرم طراحی کرده است.

فاطمی امین اظهار کرد: بنابراین با کمک این سامانه درواقع پرداخت تسهیلات مبتنی بر صورت‌حساب سامانه جامع تجارت و تأمین مالی زنجیره‌ای خواهد بود.

وی افزود: بانک مرکزی این سیستم را به صورت آزمایشی آغاز کرده و به زودی راه‌اندازی می‌کند و در صورت راه‌اندازی سامانه مذکور، بسیاری از مشکلات در زمینه تأمین مالی واحدها حل خواهد شد.

وزیر صمت در خصوص واگذاری سهم تودلی خودروسازان تصریح کرد: در تابستان سال گذشته آگهی فروش ایران‌خودرو و سایپا در روزنامه منتشر شد که یک خریدار برای سهام سایپا و دو خریدار برای سهام ایران‌خودرو اعلام آمادگی کرد که هر سه این خریداران درواقع یکی بودند، بنابراین عملاً یک نفر متقاضی خرید سهام دو شرکت خودروساز بود و لذا امکان برگزاری مزایده برای یک نفر وجود نداشت و این کار صورت نگرفت.

فاطمی امین گفت: اما امسال با توجه به اینکه سال گذشته رشد خوبی خودروسازان در تولید داشتند و شیب زیان آنها کاهش یافته است، تصور ما این است که در صورت فراخوان برای عرضه سهام خودروسازان مشتریان بیشتری اعلام آمادگی کنند.

رشد تولید شرکت‌های صنعتی بورسی در ۵ ماهه پایانی سال گذشته بیش از ۸ درصد بود

وی اضافه کرد: بر اساس گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس، رشد تولید شرکت‌های صنعتی بورسی در پنج ماهه پایانی سال گذشته بیش از ۸ درصد بوده که این رشد در پنج سال گذشته بی‌سابقه گزارش شد.

وزیر صمت اضافه کرد: بر اساس آمار بانک مرکزی رشد سرمایه‌گذاری در پاییز سال گذشته ۲۸ درصد بوده که از سال ۹۱ به بعد این رشد بی‌سابقه بوده است.

وی گفت: عمده رشد تولید در سال گذشته از افزایش تولید واحدهایی فعال و بخشی از این رشد مربوط به فعال شدن واحدهای تعطیل در سال گذشته بوده، به طوری که پارسال ۱۷۰۰ واحد تعطیل فعالیت خود را آغاز کردند بنابراین یکی از موضوعات مهم بر تداوم تولید و کیفیت رشد تولید تداوم کسب و کار است.

وزیر صنعت معدن و تجارت، اظهار داشت: برای تداوم کسب و کار نیاز است به آنها خدمات مختلف از جمله مشاوره حقوقی و بازاریابی و غیره ارائه کرد که بر این اساس از سال گذشته اقداماتی در وزارت صمت آغاز شده و بازار خدمات کسب و کار را راه اندازی کردیم و امروز نیز برگزاری رویداد بزرگ مشاوره خدمات کسب و کار و مشاوران به صورت رایگان در همین راستا است.

فاطمی امین تصریح کرد: یکی دیگر از کارهای انجام‌شده این است که دانشگاه امیرکبیر در یک شرکت تولیدی پارک راه‌اندازی کرد و این موضوع ارتباط دانشگاه و صنعت را تقویت می‌کند.

وی در پاسخ به این سوال که آیا تاکنون خودتان کسب و کاری داشته‌اید؟ گفت: در سال ۷۵ و در دوره دانشجویی یک شرکت راه‌اندازی کردم، لذا سختی‌های راه‌اندازی شرکت را می‌دانم و متوجه هستم که شرکت‌های نوپا برای راه اندازی چه مشکلاتی دارند و با توجه به تجربه، فهمی از آن طرف میز در این خصوص دارم.

منبع خبر : ایمنا

امتیاز به خبر
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
error: Content is protected !!