اقتصاد ایران

جنجال عقب‌نشینی فوق‌سریع معاون رئیس جمهور درباره رجیستری آیفون ۱۴ / چه کسی زنگ زد؟

به گزارش پایگاه خبری سرمایه ایرانی،نگار علی _ بیش از یک سال از رونمایی آیفون ۱۴ می‌گذرد؛ تلفن‌همراه پرچمداری که درست چند هفته پس از رونمایی نزدیک به ۴۰۰هزار دستگاه از آن به بازار ایران عرضه شد و طبق روال هرسال خریداران زیادی، آن را در سبد خرید خود قرار دادند؛ خریدارانی که از بلایی که می‌خواهد بر سر این تلفن‌ همراه در ایران بیاید، بی‌خبر بودند!

حرف‌هایی که قیمت تعیین می‌کنند

نشست خبری رئیس سازمان ملی استاندارد امروز جنجال برانگیز شد؛ پس از اعلام خبر رجیستر آیفون ۱۴ در نشست خبری رئیس سازمان ملی استاندارد، همزمان با برگزاری نشست، تلفن آقای رئیس زنگ خورد و از طرف دولت به وی تذکر دادند که چرا چنین خبری را اعلام کردید؛ کماکان مشخص نیست که تماس از سمت چه کسی بوده‌است اما حدس و گمان‌های مردم می‌گوید، این تماس از طرف مقامات ارشد بوده‌است.

رییس سازمان ملی استاندارد ایران گفته بود که گوشی موبایل آیفون ۱۴ ریجستر خواهد شد؛ انتشار این خبر با تکذیب ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز نیز همراه شد و حمیدرضا دهقانی‌نیا، سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، گفت: «موضوع رجیستر شدن یا نشدن تلفن‌های همراه مربوط به حوزه استاندارد نیست و نباید در این خصوص اظهارنظری صورت گیرد و پیرو ابلاغیه ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در هفته گذشته فرایند جمع‌آوری گوشی‌های آیفون قاچاق ۱۴ و ۱۵ از بازار آغاز شده و این روند ادامه داشته و خللی در اجرای آن صورت نگرفته است.»

این چنین اظهارنظرهای ناگهانی تنها ثمره‌ای که تاکنون داشته‌است؛ تشدید نوسانات قیمتی در بازار موبایل بوده‌است. با هر خبر مثبتی در خصوص رجیستری آیفون۱۴ روند قیمت‌ها صعودی و با هر خبر منفی روند قیمت‌ها نزولی‌ می‌شود؛ به گونه‌ای که گویا تعیین قیمت آیفون دست مسئولان است و مصرف‌کنندگان ایرانی نیز در این چشم‌انداز مبهم نمی‌توانند تصمیم درستی مبنی بر استفاده از سرمایه خود بگیرند.

آیفون گران است؛ سامسونگ گران نیست!

بهانه‌ تراشی‌ها برای رجیستری آیفون۱۴ و مدل‌های جدیدتر آیفون کم‌ نیستند؛ ارزبری بالا یکی از دلایل پای ثابت مسئولان برای عدم واردات و رجیستری این محصول است؛ این در حالی است که قیمت پایه آیفون ۱۴ و ۱۵ به ترتیب در گران‌ترین حالت هزار و ۹۹ دلار و هزار و ۱۹۹ دلار است و در این بین قیمت آخرین مدل سامسونگ که گلکسی‌اس۲۳ الترا است از هزار و ۱۹۹ دلار شروع می‌شود و این محصول بلافاصله پس از رونمایی و عرضه به صورت رسمی به کشور وارد شد و فرایند رجیستری آن نیز تکمیل شد!

بازی با کلمات یا با جیب مردم/ تکلیفی که تعیین نمی‌شود!

ایران از قطار ارتباطات ماهواره‌ای جا می‌ماند

به باور عمومی ارزبری بالا بهانه‌تراشی برای عدم واردات و رجیستری پرچمداران آیفون است و تنها قابلیت ارتباطات ماهواره‌ای این تلفن‌همراه است که مانع واردات و رجیستری آن شده‌است؛ سری آیفون ۱۴ اولین سری از آیفون بود که با قابلیت ارتباطات ماهواره‌ای عرضه شد؛ البته این نوع از ارتباط تنها برای ارسال پیام اضطراری در نظر گرفته شده‌است و اپل عنوان «Emergency SOS» را برای آن انتخاب کرده است.

این ارتباط ماهواره‌ای در آیفون۱۵ توسعه بیشتری پیدا کرده‌است اما تنها در خاک آمریکا؛ یکی از قابلیت‌های جدیدی که اپل به آخرین پرچمدار خود اضافه کرده‌است، امکان درخواست امداد جاده‌ای «Roadside Assistance» است که در همکاری با انجمن اتومبیل آمریکا ارائه می‌شود و این قابلیت تنها در خاک ایالات متحده قابل استفاده‌است. با استفاده از قابلیت «Roadside Assistance» آیفون‌های سری ۱۵، دارندگان آنها در آمریکا می‌توانند در مواقع وقوع حادثه یا خرابی در جاده، تقاضای کمک کنند.

با افزایش روزانه تعداد ماهواره‌هایی که در مدار زمین قرار می‌گیرند، غول‌های فناوری در سراسر دنیا به دنبال ساخت گجت‌هایی هستند که در این مسیر توسعه همراه شوند؛ این فناوری برای گوشی‌های دارای پردازنده اسنپدراگون که از فناوری مذکور پشتیبانی می‌کنند، نیز قابل استفاده خواهد شد و در نیمه دوم سال ۲۰۲۳ عرضه می‌شود.

اگرچه درحال‌حاضر اپل با ایجاد قابلیت ارتباط ماهواره‌ای در گوشی‌های آیفون ۱۴، درزمینه امکان‌پذیر کردن استفاده از این فناوری در گوشی‌های هوشمند مدرن در سطح وسیع، پیشتاز است، اما قطعاً سازندگان گوشی‌های اندرویدی نیز برای دستیابی به این هدف تلاش می‌کنند. کوالکام در ژانویه ۲۰۲۳ در CES ۲۰۲۳ فناوری Snapdragon Satellite را برای اندروید معرفی کرد. گوگل نیز در اندروید ۱۴ امکان بهره‌مندی از فناوری ارتباط ماهواره‌ای را فراهم کرده‌است.

با سرعت رشد فناوری، طولی نخواهد کشید تا تلفن‌های همراهی که قابلیت ارتباطات ماهواره‌ای دارند فراگیر شوند و اگر با همین فرمان جلوی واردات فناوری جدید به کشور گرفته شود، تبعات جبران ناپذیری برای کشور خواهد داشت؛ دسترسی به آخرین فناوری‌های روز دنیا منجر به بهبود کارایی، کاهش هزینه‌ها و افزایش دسترسی به بازار برای بسیاری از صنایع می‌شود، تجارت الکترونیک جهانی را تسهیل می‌کند، کسب‌وکارها را قادر می‌سازد به مشتریان در سراسر جهان دست یابند و مدل‌های خرده‌فروشی سنتی را تغییر می‌دهد.

در مقابل آن عدم دسترسی به فناوری روز دنیا، مردم کشور را از نظر اجتماعی و اقتصادی در وضعیت نامناسبی قرار می‌دهد و بر اعتبار حوزه فناوری کشور تاثیر منفی می‌گذارد.

۲۲۷۲۲۷

منبع خبر : خبر آنلاین

امتیاز به خبر
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
error: Content is protected !!