بورس و بازارهای مالی

غول‌خفته تکان نمی‌خورد/ پشیمانی سرمایه‌گذاران از ورود به بازار رمزارز

نگارعلی_ نوسانات قیمتی بیت‌کوین که یک امر تعیین‌کننده برای سرمایه‌گذاری است، اخیرا به طور قابل توجهی کاهش یافته‌است؛ علیرغم هیجانی که در بازار رمزارز در خصوص ETF بیت‌کوین وجود دارد و حتی شانس ۷۵درصدی تایید آن، بیت کوین به طرز شگفت‌انگیزی ثابت مانده‌است. این ثبات در حالی تعجب‌برانگیز می‌شود که سایر بازارها، به ویژه سهام‌های بزرگ فناوری، شاهد فعالیت قابل توجهی بوده‌اند.

تحرکات ضعیف و نوسانات کم، بسیاری از سرمایه گذاران را ناامید کرده‌است. بیت‌کوین، معمای حوزه ارزهای دیجیتال، اخیراً آرامش عجیبی را به نمایش گذاشته‌است. آرامشی که این رهبر بازار رمزارز از ابتدای سال تا امروز تجربه نکرده‌ بوده‌است.

فضای غیرعادی حاکم بر بازار رمزارز

آرامش اخیر بیت‌کوین منجر به سردرگمی سرمایه‌گذاران شده‌است؛ این ارز دیجیتال در نیمه اول امسال رشد ۸۰ درصدی را رقم زد و افت ناامیدکننده ۶۴ درصدی که در سال ۲۰۲۲ تجربه کرده بود را جبران کرد. این آرامش گیج‌کننده همراه با کاهش محسوس در حجم معاملات است و فضایی را ایجاد می‌کند که ناظران باتجربه بازار آن را «کاملاً غیرعادی» توصیف می‌کنند.

از طرف دیگر جست‌وجوی عبارت «بیت‌کوین» در گوگل نیز گواهی به کاهش علاقه به چشم‌انداز بازار رمزارز در بین سرمایه‌گذاران است.

باید گفت که بازار بیت کوین به طرز وحشتناکی یخ زده به نظر می‌رسد و به طور نامطمئن در کانال ۲۰ هزار دلار در نوسان است؛ محدوده نوسانات روزانه بیت‌کوین به ۷.۸ درصد رسیده‌است که باریک‌ترین محدوده ماهانه از بهار ۲۰۱۶ است. گفتنی است که از نوامبر ۲۰۱۳ تا امروز، بیت کوین تنها هشت مورد از محدوده نوسانات چهار هفته‌ای زیر ۱۰ درصد را ثبت کرده‌است.

غول‌خفته تکان نمی‌خورد

چنین حرکت‌های آرامی از سوی رهبر بازار رمزارز، در شرایطی که در معرض تحولات بالقوه‌ای قرار دارد، بسیار غیر معمول است؛ سر و صدای راه‌اندازی ETF بیت‌کوین از سوی ایالات متحده آمریکا نیز نتوانسته‌است، بیت‌کوین را به واکنش وادارد و به نظر می‌رسد که هجوم صادرکنندگان ETF برای سرمایه‌گذاری در معاملات آتی اتر برای تکان دادن غول خفته کافی نباشد.

در حالی که لختی بیت‌کوین روز به روز عمیق‌تر می‌شود، سایر گزینه‌های سرمایه‌گذاری سوار بر موج شده‌اند؛ سهم‌های غول‌های فناوری در حال صعود به قله‌های نمودارها هستند و نزدک ۱۰۰ از آغاز جولای ۲ درصد افزایش را تجربه کرده‌است.

در مواجهه با چنین پویایی، شاخص نوسانات بلندمدت بیت‌کوین تصویری آرام را به تصویر می‌کشد و در کنار برادر خود، اتر، پایین‌ترین سطح چند ساله نوسانات بلند مدت را به ثبت رسانده‌است. به نظر می‌رسد که اشتهای بازار برای ریسک در بازی‌های فناوری، نیمه‌رسانا و نوآوری در کنار حوزه‌های نسل بعدی افزایش یافته‌است.

رشد بی‌رمق بیت‌کوین در ۲۰۲۳ ردپایی از سرمایه گذاران سرخورده را به جا گذاشت. به نظر می‌رسد که بیت‌کوین به عنوان پیشتاز رمزارزها به آرامش رسیده‌است و پیروان آن در حسرت روزهای خوب قدیمی هستند.

سرمایه‌گذاران باید به قایق‌پارویی بسنده کنند

باید گفت که سرمایه‌گذاران بازار رمزارز که رویای قایق‌های تفریحی لوکس را در سر می‌پروراندند، ممکن است مجبور شوند به قایق‌های پارویی بسنده کنند، چراکه نیمی از سرمایه‌گذاران در این حوزه بر این باورند که بزرگترین اشتباه زندگی خود را انجام داده‌اند.

این تخمین براساس نظرسنجی ۶۰۰۰ نفری مرکز تحقیقاتی پیو است که نشان داد، تنها ۱۶ درصد از شرکت کنندگان در نظرسنجی در سال گذشته ارزهای رمزنگاری شده مانند بیت کوین را خریده یا معامله کرده اند. از این ۱۶ درصد، نظرسنجی نشان داد که تقریباً نیمی (۴۶ درصد) گفتند که سرمایه‌گذاری‌هایشان طبق انتظارات آن‌ها پیش نرفته‌است. در مقابل، فقط ۱۵ درصد گفتند که سرمایه گذاری آنها بهتر از حد انتظار انجام شده است و ۳۱ درصد گفتند که تقریباً همان طور که آنها پیش بینی می کردند، پیش رفته‌است.

در لحظه نگارش این گزارش رهبر بازار رمزارز با افت ۴.۶۳ درصدی قیمت به ۲۵ هزار و ۹۸۲ دلار رسیده‌است.

غول‌خفته تکان نمی‌خورد/ پشیمانی سرمایه‌گذاران از ورود به بازار رمزارز

در آخر باید گفت که رمزارزها با هدف جایگزینی ایجاد شدند، جایگزینی پول رایجی که در دست مردم است اما به تدریج از هدف اصلی خود یعنی تمرکززدایی دور شده و به طور فزاینده‌ای در مرکز بازار دلالی قرار گرفتند؛ همچنین به وسیله‌ای برای دور زدن تحریم‌ها و یا مقررات مالی بدل شده‌اند.

:

قیمت‌های نجومی و غیرقابل باور برای خودروهای قدیمی/ چرا پیکان سه میلیارد تومان شد؟

قیمت طلا، سکه و ارز امروز ۹ شهریورماه/ دلار یک کانال سقوط کرد

شیب تند کاهش قیمت‌ها در بازار خودرو/ پژوپارس ۴۶۵ میلیون تومان شد

۲۲۷۲۲۷

منبع خبر : خبر آنلاین

امتیاز به خبر
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
error: Content is protected !!