لزوم تفکیک بافت فرسوده از تاریخی در سیاستگذاری شهری
سید مرتضی سقائیاننژاد در گفتگویی با اشاره به اهمیت نوسازی بافت پیرامون حرم مطهر حضرت معصومه (س) ابراز داشت: با توجه به الزامات تمدن سازی و نقش آفرینی شهر قم در تمدن نوین اسلامی، در هر توسعه شهری باید محوریت حرم مطهر و مسجد مقدس جمکران را در نظر بگیریم.
وی با اشاره به حضور سالانه ۲۰ میلیون زائر در قم افزود: با توجه به تمرکز زائران به این دو نقطه مرکزی شهر قم، ایجاد تسهیلات و خدمات زائر در این دو نقطه بسیار مهم است.
شهردار قم با اشاره به شکلگیری اولین محلهها در اطراف حرم گفت: محلههایشهر قم شکل گرفته و فرسودگی در آنها وجود دارد و نیاز به نگاهی نو برای تحول دارند.
وی در خصوص بافت تاریخی اطراف حرم و مشکلات آن افزود: ما الان اطراف حرم ۳۱۵ هکتار بافت تاریخی داریم که وقتی وارد آن میشویم، شاید نگهداری ۱۰۰ هکتار آن هم ضرورت نداشته باشد.
سقائیاننژاد گفت: این موضوع برای مردم درگیری بیهوده و بدبینی ایجاد کرده است درحالیکه باید برای توسعه شهر کارها را تسهیل کرده و نیازهای مردم را در نظر گرفت.
وی که بیش از یک دهه شهردار اصفهان هم بوده، با یادآوری خاطرات و مشکلات حل معضل بافت فرسوده اصفهان ادامه داد: این بحث در اصفهان هم بود و همیشه سیاست ما این بود که تمرکز برای حراست از بافت تاریخی را به بناهای شاخص اختصاص داده و عموم مردم را با محدودیت مواجه نکنیم.
منبع خبر : ایمنا