۴۰۰ واحد مسکونی آسیبدیده از جنگ باید از نو احداث شود

به گزارش پایگاه خبری سرمایه ایرانیاز تهران و به نقل از روابط عمومی شهرداری تهران، عبدالمطهر محمدخانی در تشریح روند بازسازی واحدهای مسکونی آسیبدیده اظهار کرد: طبق ارزیابیهای انجامشده، حدود ۸۲۰۰ واحد مسکونی در پایتخت نیازمند حمایت و بازسازی هستند. از این تعداد، ۴۷۰۰ واحد تنها دچار آسیبهای سطحی شدهاند (نظیر شکستن شیشهها و پنجرهها) که ناشی از موج انفجار بوده و تعمیرات آنها اکنون در حال اجرا است و پیشبینی میشود این بخش از عملیات حداکثر ظرف یکی دو هفته آتی به پایان برسد.
وی افزود: دسته دوم شامل ۲۶۰۰ واحد مسکونی است که به تعمیرات با شدت متوسط نیاز دارند، برای مثال بعضی دیوارها آسیب دیدهاند یا سازه دچار ضربات سطحی شده است، اجرای این مرحله از تعمیرات به مناطق واگذار شده و انتظار میرود تکمیل آن ظرف یک تا دو ماه آینده انجام شود.
سخنگو و رئیس مرکز ارتباطات و امور بینالملل شهرداری تهران از وجود دو گروه دیگر از واحدهای آسیبدیده نیازمند اقدامات جدیتری هستند گفت: ۵۰۰ واحد مسکونی در وضعیتی قرار دارند که باید تحت فرایند مقاومسازی قرار بگیرند، زیرا شدت آسیبها بهگونهای است که نیازمند بازبینی و اصلاح سازه به صورت اساسی هستند، ارزیابیهای فنی این واحدها آغاز شده و با همکاری مالکان، بهزودی عملیات اجرایی آنها نیز کلید خواهد خورد.
محمدخانی در ادامه افزود: ۴۰۰ واحد مسکونی نیز چنان دچار خسارت شدهاند که امکان مرمت آنها وجود ندارد و باید کاملاً تخریب و از نو ساخته شوند. مراحل ابتدایی طراحی، بررسی فنی و نقشهکشی این پروژهها در دست انجام است و با توجه به پیچیدگیهای آن، ساخت مجدد این واحدها و مجتمعها بهطور متوسط یک تا دو سال به طول خواهد انجامید.
وی با اشاره به اقدامات حمایتی در نظر گرفتهشده برای ساکنان این واحدها خاطرنشان کرد: مطابق اعلام شهردار تهران، شهروندانی که منازلشان در جریان درگیریها تخریب شده است یا در حال بازسازی هستند، تا زمان پایان پروژههای ساختوساز میتوانند در واحدهای اجارهای سکونت داشته باشند، شرایطی که شهرداری جهت رفاه حال آنان فراهم کرده است.
سخنگوی شهرداری تهران همچنین به راهکاری دیگر برای اسکان شهروندان اشاره کرد و گفت: در حال بررسی طرحی هستیم که بر مبنای آن، مالکان واحدهای آسیبدیده بتوانند ملک خود را با املاک در اختیار شهرداری معاوضه کنند. این پیشنهاد فعلاً در مرحله بررسی قرار دارد و هنوز به مرحله نهایی و اجرایی نرسیده است.
محمدخانی درباره مباحث مطرحشده درباره تعیین مبلغی معین برای هر مترمربع همچون هشت یا ۲۰ میلیون تومان، ادامه داد: این ارقام مربوط به دورهای بود که قرار بود بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و وزارت مسکن در تأمین کمکهزینهها مشارکت داشته باشند.
وی ادامه داد: با تغییر رویکرد و واگذاری کامل مسئولیت بازسازی به شهرداری تهران، دیگر پرداخت نقدی به شهروندان منتفی است، طبق مصوبه دولت، ساخت مجدد واحدها از طریق افزایش تراکم املاک و مشارکت مستقیم با پیمانکاران انجام خواهد شد و پرداخت مبلغ مساحت موضوعیتی ندارد.
سخنگوی شهرداری تهران ضمن قدردانی از شکیبایی خانوادههای آسیبدیده، خاطرنشان کرد: شهرداری تهران بهصورت داوطلبانه مسئولیت بازسازی را برعهده گرفته و با بسیج ظرفیتهای خود، تمام تلاش را برای اجرای سریع و مؤثر این مأموریت به کار گرفته است. امید داریم در هفتههای پیشرو، روند خدماترسانی با سرعت بیشتری ادامه یابد و شهروندان در کوتاهترین زمان ممکن به وضعیت سکونتی پایدار بازگردند.
منبع خبر : ایمنا