دسته بندی نشده

بررسی بنیادی پالایش پارسیان سپهر

معرفی شرکت:

شرکت پالایش پارسیان سپهر در سال ۱۳۸۹ بصورت شرکت سهامی خاص تاسیس شد و در اداره ثبت شرکت ها و مالکیت صنعتی تهران به ثبت رسید. عملیات اجرایی طرح پالایش پارسیان در سال ۹۴ آغاز و علی رغم شیوع کرونا و تحریم های آمریکا در خردادماه سال ۱۴۰۰ به بهره برداری رسید.

طرح پالایش پارسیان سپهر  در دو بخش طراحی و ساخته شد بدین صورت که واحد بازیابی اتان در سایت مهر استان فارس و واحد تفکیک اتان در سایت عسلویه استان بوشهر واقع شده است. این شرکت با سرمایه گذاری ۱.۰۱۳ میلیارد دلاری به بهره برداری رسید. منابع اصلی تامین مالی این طرح از طریق صندوق توسعه ملی با عاملیت بانک پارسیان و آورده سهامداران تامین شده است.

این شرکت در هیچ  یک از بازارهای بورس و فرابورس پذیرفته نشده است و در حال حاضر مالکیت خصوصی دارد. سهامداران این شرکت به ترتیب در تصویر زیر قابل مشاهده می باشند.

واحد استحصال اتان پارسیان سپهر در سایت مهر، روزانه ۷۴ میلیون مترمکعب گاز غنی از چهار میدان تابناک، شانول، وراوی و هما دریافت کرده و پس از جداسازی، سالانه حدودا ۱۶ میلیون تن متان به شبکه گاز شهری وارد میکند و مانده گاز غنی برای تفکیک نهایی و تولید اتان، پروپان، بوتان و میعانات گازی به عنوان محصول اصلی بوسیله خط لوله ۱۸ اینچی به طول ۶۳ کیلومتر به مجتمع پالایشگاه پارسیان سپهر در سایت عسلویه منتقل می شود.

بنا به اخبار منتشر شده توسط شانا، این شرکت طرح PDH/PP را در دستور کار خود قرار دارد که توسط وزیر نفت عملیات اجرایی آن کلید خورد. سرمایه مورد نیاز برای راه اندازی این طرح حدودا ۴۸۸ میلیون یورو و ۲.۹ هزار میلیارد تومان خواهد بود که با حضور سرمایه گذار خارجی در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس احداث خواهد شد. در این طرح شرکت ظرفیت تولید ۴۵۰ هزارتن پروپیلن، ۳۰۰ هزارتن پلی پروپیلن،  ۱۰۰هزارتن اکریلیک اسید و سوپر جاذب ها را خواهد داشت.

تولید و فروش:

ظرفیت شرکت پالایش پارسیان سالانه ۱.۳ میلیون تن اتان، یک میلیون تن پروپان و بوتان و یک میلیون تن میعانات گازی است که اتان تولیدی را به خط سراسری اتان برای مصرف واحدهای الفینی تزریق خواهد کرد. این شرکت در سال گذشته ۴۱۸ هزارتن اتان را به خط سراسری اتان تزریق نمود. میزان تولید بوتان، پروپان و میعانات گازی آن نیز به ترتیب ۱۸۸، ۲۶۷ و ۳۳۲ هزارتن بود که برای سال جاری و آینده انتظار داریم این روند کمی بهبود یافته و میزان تولید اتان تولیدی به ۶۹۰ هزارتن و پروپان و بوتان و میعانات نیز به ترتیب به ۲۷۲، ۳۹۰ و ۵۶۰ هزارتن در سال برسد.

با توجه به محدودیت ذخیره سازی محصولات، تقریبا کل محصولات تولیدی بصورت صادراتی از بندر عسلویه بفروش می روند. فروش صادراتی شرکت به دو صورت فروش FOB و فروش CFR است که فروش بصورت فوب وزنی ۷۱ درصدی را در سبد صادراتی شرکت ایفا میکند.

یکی از نکات مهم این شرکت این است که اتان تولیدی با بخشی از بهای خوراک ورودی به واحد تفکیک عسلویه تهاتر شده و شرکت تنها ملزم به پرداخت مازاد این مبلغ است.

با توجه به مفروضاتی که ارائه نموده ایم انتظار داریم که این شرکت در سال جاری به فروش ۲۹.۵ همتی دست یافته و سال آینده نیز درآمد ۳۷ همتی محقق نماید.

بهای تمام شده:

حدودا نیمی از بهای تمام شده این شرکت مربوط به مواد مستقیم مصرفی آن است. همانطور که گفته شد این مبلغ خالص بهای گاز دریافتی نبوده و مبلغ اتان به فروش رفته شرکت با بخشی از آن تهاتر شده است. سربار تولید محصول وزنی حدودا ۴۷ درصدی در بهای تمام شده این شرکت را داشته و عموما شامل استهلاک و یوتیلیتی های دریافتی از مبین است. عمده یوتیلیتی دریافتی از مبین مربوط به بخار و گاز سوخت است.

یکی از نکات مهم و قابل توجه این شرکت وام ارزی دریافتی از صندوق توسعه ملی است که مبلغی بالغ بر ۱ میلیارد دلار است. با توجه به اقساط ۳ ماهه و نرخ بهره سالیانه ۸ درصد و مدت بازپرداخت ۴ ساله، حدودا هر سال ۲۸۰ هزار دلار به عنوان بازپرداخت وام دریافتی این شرکت باید پرداخت نماید که تا تهیه آخرین صورت مالی منتشره از این شرکت، دو قسط پرداخت شده است. نکته مبهمی که در تخمین صورت سود و زیان این شرکت وجود دارد، نرخ تسعیر ارز آن برای سال جاری و آینده خواهد بود.

مطابق با استاندارد حسابداری شماره ۱۶، در صورتیکه تغییرات نرخ ارز بیش از ۲۰ درصد باشد، هزینه تسعیر ارز این شرکت به بهای تمام شده طرح منتقل شده و در صورت سود و زیان تاثیرگذار نخواهد بود. حال با توجه به نرخ تسعیر ارزی که شرکت اعلام خواهد نمود، امکان این وجود دارد که شرکت زیان تسعیر ارز شناسایی کرده و سودی که برای آن محاسبه نموده ایم با کاهش چشمگیری مواجه شود. لذا این مورد را بعنوان ریسک مهمی برای این شرکت قلمداد می کنیم.

جمع بندی:

با تمامی توضیحاتی که ارائه شد و با فرض اینکه تغییرات نرخ ارز تسعیر اعلامی شرکت بیش از ۲۰ درصد خواهد بود، انتظار داریم این شرکت در سال جاری به سود ۲.۴ همتی و در سال آینده به سود ۵.۴ همتی دست یابد. از این میزان سود با توجه به مالکیت ۲۰ درصدی شنفت، با فرض تقسیم ۹۰ درصدی آن حدودا ۲۲ تومان در سال جاری و ۴۸ تومان در سال آینده از آن شنفت خواهد شد.

منبع خبر :دیلی تحلیل

سلب مسئولیت: محتوای تحلیلی فوق منعکس کننده نظر کارشناسان بوده و هیچ توصیه ای برای خرید و فروش در بازار های مالی و سهام نمی باشد .بنابراین مسئولیت تصمیم گیری برای خرید و فروش براساس اطلاعات ، اخبار و تحلیل ها به عهده فرد معامله گر، می باشد.

امتیاز به خبر
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
error: Content is protected !!