ماین نیوز – چه خبر از سهم ۱۳ هزار میلیارد تومانی حقوق دولتی معادن کرمان؟
به گزارش پایگاه خبری سرمایه ایرانی، براساس قانون بودجه بایستی ۱۵ درصد از حقوق دولتی معادن که استان ها آن را جذب و به خزانه واریز می کنند، به استان معدنی خود بازگردد اما تاکنون سهم ۲ تا سه درصدی از این اعتبارات طی سال های گذشته به استان ها بیشتر تعلق نمی گرفت.
امسال اما همزمان با سفر رییس جمهور به استان کرمان پس از اعلام این خواسته در استان، مقرر شد که سهم استان ها از این اعتبارات قانونی پرداخت شود.
بخش مهمی از نشست این هفته شورای برنامه ریزی و توسعه استان کرمان امروز به ریاست استاندار کرمان به جذب اعتبارات حقوق دولتی معادن و سهم استان کرمان از این اعتبارات اختصاص یافت که مدیران راهکارهای لازم را در خصوص جذب سریع و بیشتر این اعتبارات ارائه کردند.
روند جذب اعتبارات حقوق دولتی معادن در کرمان
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان گفت: در بحث حقوق دولتی معادن طی سه ماه نخست امسال رقمی به تهران اعلام کردیم که ۴۰۰ هزار میلیارد تومان واریزی خزانه بود و طی ۶ ماهه هفت هزار میلیارد تومان وصولی از معادن داشتیم که تهران قول داده تا یک ماه آینده ۱۱۲ میلیارد تومان به استان ابلاغ شود.
جعفر روردری افزود: طی ۹ ماه نیز سهمیه استان کرمان در حقوق دولتی معادن ۲۲ هزار میلیارد تومان است که پیشنهاد می شود سرعت جذب این اعتبارات افزایش یابد تا بتوانیم در موعد مقرر بخشی عمده از سهم استان را جذب کنیم.
وی ابراز داشت: وصول درآمد معادن باید به نحوی باشد که عمده درامد تکلیفی استان کرمان وصول شود.
موافقت نامههای اسناد خزانه مبادله شد
رودری در بخش دیگری از سخنانش افزود: موافقت نامههای استان مبادله شده به جز سه چهار دستگاه که در جریان است، مشکل خاصی وجود ندارد و در این زمینه جزو محدود استان های برتر در کشور هستیم.
دبیر شورای برنامه ریزی و توسعه استان کرمان گفت: در اعتبارات استانی ۱۲.۴ درصد، اعتبار نفت و گاز و تبصره ۱۸ به میزان ۱۰۰ درصد و برای بند ۶ قانون اصلاح معادن ۱۰۰ درصد تخصیص داشتیم و سرجمع تخصیص اعتبارات تملک دارایی و سرمایه ای (عمرانی) استان ۱۶ درصد است که این اعتبار نیز در استان ها یکسان تخصیص یافته است.
وی افزود: ضمن اینکه مابهالتفاوت ۲۰درصدی سهم صندوق توسعه در سال گذشته تخصیص اعتبارات عمرانی استان کرمان را افزایش داده است؛ تخصیصی از اعتبارات سفر نیز تا این مرحله به هیچ استانی داده نشده است.
ضرورت اعلان نیازهای استان در لایحه بودجه ۱۴۰۲
رودری گفت: لایحه بودجه ۱۴۰۲ درحال تدوین است و درخواستهای استان کرمان بویژه در حوزه زیرساختی باید سریع تر گزارش شود تا در لایحه بودجه آن را دنبال کنیم.
وی یادآور شد: براساس نامه تامین اجتماعی استان کرمان، این دستگاه ۷۷ میلیارد تومان مطالبه دارد که بدهی دستگاه های اجرایی ۲۹ میلیارد تومان و پیمانکاران ۴۸ میلیارد تومان است که بازرسی سازمان خواستار پیگیری این درخواست در شورای برنامه ریزی و توسعه استان شده لذا مدیران آن را در دستور کار قرار دهند.
رودری افزود: ۳۵ میلیارد تومان اعتبار در حوزه مصرف مازاد انرژی نسبت به الگو در تبصره ۶ قانون بودجه دیده شده که بخش عمده آن مربوط به آبفا استان است.
سهم ۱۳ هزار میلیارد تومانی حقوق دولتی معادن کرمان
مهدی حسینی نژاد رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان نیز گفت: میزان ۴۰ هزار میلیارد تومان امسال برای حقوق دولتی معادن کشور در قانون بودجه پیش بینی شده که سهم استان از این میزان در نهایت ۱۳ هزار میلیارد تومان وصول خواهد شد.
وی اظهارداشت: ابلاغ حقوق دولتی استان کرمان در هر حال بیش از این میزان نخواهد بود.
بهبود وضعیت بیکاری، اشتغال و نرخ مشارکت
در ادامه رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان همچنین گفت: نرخ مشارکت از ۳۲.۲ درصد در بهار امسال به ۴۰ درصد رسیده که شاخص مثبتی است و همزمان نرخ بیکاری این استان از ۸.۹ به ۸.۱ کاهش پیدا کرده و نسبت اشتغال از تابستان ۳۵.۸ به ۳۶.۸ رسیده است.
رودری با اشاره به اینکه تعهد اشتغال استان کرمان برای امسال ۶۰ هزار نفر بود بیان کرد: بازپرداخت تسهیلات تبصره ۱۸ از زمان واریز نخستین قسط یک سال تمدید شده است.
وضعیت اتباع خارجی و اشتغالزایی
فرماندار کرمان نیز در ادامه این نشست گفت: آمار بیمه شدگان شهرستان کرمان بیشتر از سامانه رصد است زیرا برخی واحدها نمی توانند بیمه شدگان خود را ثبت در سامانه کنند به همین دلیل اشتغال واقعی بیش از شمارش اشتغالزایی سامانه رصد است.
علی بابایی افزود: اتباع خارجی فرصت های شغلی بسیاری را در حوزه صنعت و کشاورزی اشباع کرده اند و اگر تعداد آنان مشخص شود، می توانیم میزان اشتغال واقعی استان را رصد کنیم.
معاون امور اقتصادی استانداری کرمان نیز گفت: امسال تعهد اشتغال استان کرمان خیلی بالا رفته و در این زمینه حتی از استان های بزرگ کشور نیز بیشتر بودیم.
حسین مهرابی افزود: نرخ اشتغال در شهرستان های دارای اتباع استان کرمان دچار چالش شده است.
وی عنوان کرد: صحتسنجی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای استان کرمان رقم ۳۳ درصد را اعلام کرده که نگران کننده است؛ متاسفانه فرایند درخواست متقاضی تا تخصیص اعتبار را با دقت پیگیری نمی کنیم.
تخصیص اعتبارات سفر رییس جمهور
استاندار کرمان نیز با بیان اینکه وضعیت صحت سنجی اشتغال استان کرمان باید ارزیابی شود گفت: تخصیص اعتبارات سفر رییس جمهور براساس یک مجوز جدید افرایش می یابد.
محمدمهدی فداکار افزود: براساس نشست هفته قبل با وزیر صمت، باید حقوق دولتی معادن را به خزانه واریز کنیم و برای اینکه بتوانیم سهم بیشتری از اعتبارات دریافت کنیم باید ابتدا واریزی انجام شود و وصول اعتبارات به پایان سال نرسد.
وی ادامه داد: از ۲۲ هزار میلیارد تومان سهم ۶ ماهه حقوق دولتی، استان کرمان باید ۱۱ هزار میلیارد تومان پرداخت می کرد که هفت هزار میلیارد تومان پرداخت شده است.
فداکار افزود: تامین اجتماعی نیز نباید فقط مطالبات خود را در استان کرمان در نظر بگیرد و به بخش هزینه ها توجهی نداشته باشد.
همچنین در این نشست مقرر شد مجوز تکمیل جاده خَبر(KHABR) – کاهدان – وکیل آباد از راه و شهرسازی گرفته و به اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان استان منتقل شود.
منبع خبر : ماین نیوز